Lektion 8

Ja då var det dags för den sista lektionen i denna gitarrkurs!. Ackorden kan du redan! Jag spelar samtidigt först, sedan kan du spela själv.

Jag spelar först fyra slag i varje takt, ett slag på varje fjärdedel.

v___v___v___v___
1___2___3___4___
Efter halva låten börjar jag spela dubbelt så fort med höger hand. Alltså jag slår an strängarna två gånger på varje fjärdedel. Alla slag är uppifrån, från den tjockaste och neråt. När jag spelar dubbelt så fort, så betonar jag tvåan och fyran med lite extra hårda slag.

v_v_V_v_v_v_V_v_
1___2___3___4___


Så här låter det:


Kör igång! Här är ackorden:
G C D7


Eller med barréackord:
G pekfingret band 3 C pekfingret band 3 D7 pekfingret band 3intro:
G___G___G___G___

C___C___G___G___
D7__D7__G___G___


Bakgrundsmusik med Anders gitarr och instruktioner


Bakgrundsmusik utan Anders


Tack för mig

Tack för att du har gått denna nybörjarkurs i gitarr. Den har varit väldigt populär. Det är flera hundra personer som har gått den och lärt sig spela gitarr här. Ni kommer att ha glädje av det resten av livet.

Hoppas att också du har lärt dig grunderna i gitarrspel. Musicerande går att utveckla hur långt som helst och jag är glad att få ha varit med när du har gjort dina första försök på gitarr.

Lycka till med ditt fortsatta spelande! Vi ses i gitarrforumet!

Mer övningsmaterial!

Jag har samlat tio kända barnvisor i ett paket. Det innehåller texten, ackorden och till varje sång får du tre inspelningar. En med bara bakgrundsmusikmusik, en med bakgrundsmusik och sång och en där jag också säger till lite i förväg vilket ackord du ska byta till. Paketet kostar 50:- kr och du betalar enkelt med din mobiltelefon. Klicka HÄR

Sångböcker

I min bokhandel finns ett stort urval med sångböcker. Välkommen in! Klicka HÄR

/Anders© Copyright 1996-2008 Anders Ullberg.